RhinAction

Nos je značajan organ za disanje i zaštitu bronhijalnih puteva. Predstavlja prvu prepreku sa kojom udahnut vazduh dolazi u kontakt. Jedna od najvažnijih uloga koju nos ima, jeste da pročisti tako udahnut vazduh od potencijalno prisutnih patogenih čestica. Kada virus, izazivač prehlade, dođe u kontakt sa nosnom sluzokožom, telo ga eliminiše prirodnim odbrambenim mehanizmom. Ukoliko eliminacija nije uspešna, virus tada izaziva lokalnu reakciju tkiva, reakciju zapaljenja, koja se karakteriše nagomilavanjem tečnosti i imunih ćelija, što dovodi do oticanja sluznice nosa. Ova produkcija tečnosti je odgovorna za nastanak zapušenog nosa i stvara se osećaj blokade u nosu. Nosna sluzokoža dalje produkuje više mukusa kako bi se zaštitila, što se dalje manifestuje kao curenje nosa (rinoreja). Ovo su ključni simptomi prehlade i nazofaringitisa. U određenim slučajevima virus se širi kroz disajne puteve koji su povezani sa nosom dupljom: sinusi, uši, grlo, bronhije i tako dovodi do zapaljenja sinusa, zapaljena uva – otitisa, zapaljenja grla, zapaljenja bronhija čak može i da reaktivira ranije postojeću astmu.

ŠTA JE RHINaction – za prehladu?

RHINaction se koristi za tretman prehlade, rinitisa i nazofaringitisa kod dece starije od 3 godine i odraslih.
RHINaction je rastvor koji otpušava, pročišćava nosne kanale i rešava problem zapušenog nosa. Predstavlja kombinaciju hipertonične morske vode i kompleksa 3 eterična ulja: Ravintsara, Thyme Linalool i Filed Mint, koja su poznata po svom dejstvu da otpušavaju zapušene gornje disajne puteve.
RHINaction je registrovan kao medicinsko sredstvo I klase.

ZAŠTO UPOTREBITI RHINaction – za prehladu?

RHINaction ima trostruko dejstvo koje obezbeđuje brz oporavak:

1. Otpušava zapušen nos

Visoka koncetracija mineralnih soli u RHINaction-u ponovo uspostavlja intra i ekstra celularni balans. To dovodi do mehaničkog dekongestivnog efekta, poznatog kao osmotski efekat. Upaljena i otekla sluznica nosa oslobađa se viška tečnosti što rezultuje smanjenjem kongestije, odnosno zapušenja.

2. Pročišćava nosne kanale

Cineol, glavni aktivni element eteričnog ulja Ravintsara, zajedno sa hipertoničnom morskom vodom, razređuje mukus i poboljšava mukocilijarni transport. Kada se mukus razredi i očisti, prestaje curenje nosa.

3. Ubrzava ozdravljenje

Eterična ulja Ravintsara, Thyme Linalool i Field Mint u kombinaciji sa hipertoničnom morskom vodom, imaju zaštitni efekat u odnosu na dva najznačajnija uzročnika – Streptococcus pyogenes i Streptococcus pneumoniae, odgovornih za nastanak respiratornih infekcija i njihovo dalje širenje. RHINaction otpušava nos i smanjuje curenje nosa (rinoreju) ujedno i štiti gornje disajne puteve (uši, sinuse i grlo) od daljeg širenja infekcija i nastanka komplikacija.

RHINaction pomaže obnavljanje oštećene nosne sluzokože i ubrzava njen oporavak.

KOJE INFORMACIJE TREBA DA ZNAM PRE UPOTREBE RHINaction – za prehladu?

Dozvoljen za primenu kod dece starije od 3 godine i odraslih.

– Ne dovodi do suvoće sluznice.
– Nisu primećene kontraindikacije za primenu do sada.
– Ne dovodi do stvaranja navike i povratnog efekta.
– Ne sadrži konzervans.


RHINaction ne bi trebalo koristiti:

– u toku trudnoće ili za vreme dojenja,
– kod dece mlađe od 3 godine,
– ukoliko postoji alergija na neki od sastojaka.

KAKO SE PRAVILNO KORISTI RHINaction – za prehladu?

Doziranje:

Odrasli: Raspršiti jednom u svaku nozdrvu, do 6 puta na dan.
Deca od 3 do 15 godina starosti:
Raspršiti jednom u svaku nozdrvu, do 4 puta na dan.

Način primene:

Skloniti zaštitni poklopac. Nagnite bočicu na jednu stranu, pritisnite jednom kratko i snažno u trajanju od 1 sekunde i ponovite dok se prvi put ne rasprši. Raspršite u svaku nozdrvu sa glavom u uspravnom položaju. Pustite da rastvor deluje 2 do 3 sekunde i onda izduvajte nos. Operite mlaznicu sa vrućom vodom nakon svake upotrebe i osušite. Iz higijenskih razloga, upotrebljavati preparat za jednu osobu. U slučaju iritirane ili osetljive sluzokože nosa može se javiti privremeni osecaj golicanja.

KAKO SE CUVA RHINaction – za prehladu?

Upotrebiti u roku od 6 meseci od prvog raspršivanja.
Ne upotrebljavati nakon isteka roka upotrebe označenog na ambalaži.
Držati dalje od vidokruga i domašaja dece.
Ne upotrebljavati ukoliko je proizvod oštećen.

ŠTA SADRŽI RHINaction – za prehladu?

Patentirana, zaštićena formula. Prirodni sastav. Hipertonična morska voda 2,2% mineralnih soli i eterična ulja Ravintsara, Thyme Linalool i Filed Mint.

SVI PROIZVODI

RhinAction sprej za nos 20 ml

RHINaction se koristi za tretman prehlade, rinitisa i nazofaringitisa kod dece starije od 3 godine i odraslih.
RHINaction je rastvor koji otpušava, pročišcava nosne kanale i rešava problem zapušenog nosa.

Kontaktirajte nas


EMI PHARM d.o.o

Sedište:
Maksima Gorkog 42, 11210 Beograd, Srbija

Adresa za poštu: Pivljanina Baje 27b
11000 Beograd, Srbija
Telefon: 011/36-762-14

Google mapa


Društvene mreže